Introductie

Voor een van onze opdrachtgevers in regio Venlo is Motivz op zoek naar een Leidinggevende elektro monteur.

Ben je toe aan je volgende carrière stap? Kom je nu niet verder, wil je meer verantwoordelijkheid en heb je de ambitie om mensen aan te sturen? Altijd al willen sleutelen aan prachtige machines binnen een bedrijf met ‘de ouderwetse no-nonsense mentaliteit’? Lees dan snel verder!

Organisatie

Onze klant is familiebedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid blijft aanwezig. Onze klant is marktleider in de agri business en het is een financieel gezond bedrijf met goeie arbeidsvoorwaarden.

Functie

In deze functie van leidinggevende Monteur E ben je verantwoordelijk voor de panelenbouw in de elektro-werkplaats (70%) én de opbouw van het elektrotechnische deel van de machines (30%). Je bent het directe aanspreekpunt voor alle E-werkzaamheden en zorgt ervoor dat panelen volgens planning worden klaargemaakt en dat elke machine technisch compleet volgens order op planning naar de klant gaat. Naast de bekabeling van de machines neem je het besturingstechnische deel voor je rekening; deze taak bestaat uit het aansluiten en testen van schakelkasten (panelen), motoren en sensoren en het testen van de PLC softwarebesturingen. Je stuurt een team van +- 5 collega E-monteurs aan. Je werkt zelfstandig als E-monteur gewoon mee, je coördineert en verdeelt de werkzaamheden en maakt de planning voor je team, maar je werkt ook samen met collega’s van diverse andere disciplines.

Werkzaamheden:

  • Als leidinggevende elektro monteur machinebouw bouw je de panelen/schakelkasten én voer je zelfstandig elektrotechnische werkzaamheden uit aan klantspecifieke machines en systemen.
  • Je bent bekend met het lezen en interpreteren van elektrische schema’s van besturingskasten en schema’s voor de bekabeling van machines.
  • Je stuurt de elektro-groep aan, organiseert het werk en zorgt voor een goede werkverdeling en planning.
  • Je draagt zorg dat projecten tegen de vooraf gestelde norm wordt afgeleverd en je bent verantwoordelijk voor het behalen van de afgesproken levertijd.
  • Je verzorgt en controleert de panelenbouw, de elektrotechnische installatie, bekabeling, het samenstellen en inbouwen van diverse elektrische componenten (besturingskasten, bedieningspanelen, sensoren en motoren) en het testen van de PLC-besturingen aan machines en systemen.
  • Verder ben je als elektromonteur betrokken bij het inregelen, afstellen en testen van de werking van componenten, machines en systemen en het opsporen van storingen en systeemfouten op elektronisch en softwarematig gebied ahv controle- en testvoorschriften voordat deze in bedrijf gesteld worden. Je hebt frequent overleg met engineering m.b.t. mogelijke verbeteringen, aanpassingen of problemen die tijdens de montage, het testen of het inregelen aan de orde zijn.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde MBO-4 opleiding richting elektrotechniek, mechatronica of industriële automatisering met minimaal 5 jaar werkervaring met panelenbouw én elektrotechnische assemblage van machines en systemen.
  • In de basis ben je elektromonteur, maar je beschikt ook over de juiste daadkracht en ondernemersmentaliteit om je team aan te sturen, werkzaamheden te plannen en je collega’s te begeleiden en motiveren Vaardigheid in het lezen van (elektro)technische schema’s Je neemt initiatieven en je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit. Uiteraard werk je gestructureerd, oplossingsgericht en ben je pragmatisch ingesteld.
  • Je hebt veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Tevens heb je de wil om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. Goede talenkennis, tenminste Nederlands en Engels.
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B en VCA (VOL), of bereid deze VCA-opleiding te volgen.

Aanbod

Bij Motivz houden we van mensen met ambitie. Wanneer je kiest voor Motivz dan gaan we er alles aan doen om je te laten groeien. We investeren in jouw ontwikkeling door middel van trainingen, workshops en kennissessies. Daarnaast kennen we diverse bonusmogelijkheden en een goede pensioenvoorziening. Interesse? Reageer dan nu via de website.

Sollicitatie

Pascal Otjens via p.otjens@motivz.nl of 0615954794